Adres:
ul. Wapienna 20
87-100 Toruń
Produkowana nami linia obróbki głów wieprzowych „na ciepło”- pozwala wydzielić klasy surowca wykorzystywanego w produkcji wyrobów mięsnych.
Oszczędności, które przynosi praca na linii- odczuwają przede wszystkim średnie i większe zakłady, dla których obróbka głów staje się szybsza i tańsza, przez co zaczyna stanowić źródło dodatkowego dochodu, jak również ogranicza zużycie energii na wychładzaniu i gotowaniu podrobów.
stół przyjęcia
Głowy wieprzowe z linii rozbioru trafiają do dalszej obróbki na linię rozbioru głów. Głowy mogą być dostarczane w różny sposób ( na przenośnikach taśmowych, tacowych, wózkami). Trafiają na stół przyjęcia znajdujący się na początku linii rozbioru głów, gdzie pracownik nasadza je na trzpienie przenośnika podrabiania.
przenośnik podrabiania i nacinania głów, rzeźnicki nóż trybownik, stół zrzutowy
Wzdłuż przenośnika podrabiania znajdują się stanowiska robocze na których pracownicy nacinają nożami przemieszczające się głowy, na końcu przenośnika głowy są automatycznie wyczepiane i trafiają na stół zrzutowy.
urządzenie do zrywania maski, przenośnik taśmowy
Głowy wieprzowe pracownik umieszcza w urządzeniu do zrywania maski Urządzenie to oddziela czaszkę i żuchwę od maski.
przenośnik zbioru czaszek i kości, stół sortowania i pakowania, trybowanie głów wieprzowych
Czaszki transportowane są przenośnikiem zbioru czaszek na przenośnik rozbiorowy wzdłuż którego ustawione są stanowiska rozbiorowe gdzie następuje dalsze trybowanie. Maski i uszy natomiast przenośnikiem zbioru masek trafiają na stół do pakowania. Nad przenośnikiem rozbiorowym znajduje się przenośnik wytrybowanego mięsa którym mięso trafia na stół sortowania, pod przenośnikiem rozbiorowym znajduje się przenośnik kości którym wytrybowane czaszki trafiają do pojemnika.