Adres:
ul. Wapienna 20
87-100 Toruń
Wydajność oferowanych przez nas linii do rozbioru i odżyłowania mięsa wynosi: do 120 ton na zmianę.
Nasze linie dostosowujemy do rozbioru mięsa świeżego i po defrostacji - tak mięsa na kości jak i odkostnionego. Linie rozbiorowe wyposażamy zgodnie z zamówieniem naszego odbiorcy.
Proponujemy rozwiązania mające na uwadze doświadczenie odbiorcy i respektujące jego styl pracy, co pozwala na pełne dostosowanie do jego potrzeb i specyfiki zakładu.
Nasze rozwiązania są ukierunkowane na:
Film prezentujący linię rozbioru mięsa zrealizowaną przez naszą firmę.
grawitacyjny opuszczacz na stół przyjęcia, przenośnik różnicowy, stanowisko odkostniania, nacinanie układu kostnego
Półtusze z chłodni dostarczane są kolejkami do hali rozbioru gdzie następuje podział mięsa na składniki handlowe. Półtusza trafia najpierw na stanowisko nacinania układu kostnego co ułatwia jej sprawny sprawy rozbiór na linii. Po nacięciu, półtusza przy pomocy opuszczacza jest układana na stole przyjęcia skąd trafia na przenośnik rozbiorowy wzdłuż którego następuje rozbiór właściwy.
stanowisko rozbioru, piła taśmowa do mięsa, nóż rzeźnicki i trybownik, rozbiór statyczny i dynamiczny
Mięso na przenośniku rozbiorowym przesuwa się wzdłuż stołów roboczych które mogą być ustawione równolegle lub prostopadle do linii. Na każdym stanowisku roboczym oddzielany jest jeden określony fragment półtuszy, który trafia do pojemników znajdujących się na stanowiskach roboczych. W zależności od rodzaju operacji obsługa używa noży lub pił.
przenośnik modułowy i rolkowy, cymber, wózek do haków i farszu, linia transportu skrzynek
Głównym elementem linii rozbioru jest przenośnik rozbiorowy. Na nim półtusze przesuwają się wzdłuż stanowisk roboczych na których następuje separacja na części. Nad przenośnikiem rozbiorowym znajduje się zwykle przenośnik czystych pojemników, którym pojemniki przeznaczone na mięso transportowane są z magazynu czystych pojemników do stanowisk rozbiorowych. Pod przenośnikiem rozbiorowym znajduje się przenośnik rolkowy na który trafiają pojemniki wypełnione mięsem ze stanowisk rozbiorowych. Przenośnikiem tym mięso odprowadzane jest z linii rozbioru. Przenośnik może kończyć się tuż za linią rozbioru gdzie pojemniki z mięsem pakowane są na wózki transportowe albo może być doprowadzony do do linii pakowania lub do magazynu.